Duitsers en migranten gaan op de vuist: zes gewonden

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Zes mensen raakten gewond bij een gewelddadige confrontatie tussen een groep Duitsers en een groep migranten. Het incident deed zich gisteravond voor in de oost-Duitse stad Wurzen. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Twee personen hadden steekwonden, één persoon liep elektroshocks op door een taser, aldus de politie. De aanleiding wordt nog onderzocht.

De confrontatie begon met geruzie, gisteravond laat in het station. De groep Duitsers volgde de migranten naar hun asielopvangcentrum waar een raam sneuvelde. Twaalf mensen in het centrum vielen met messen en bats de dertig Duitsers aan. Het geweld duurde tot de politie de twee groepen kon scheiden.

Na de instroom van vluchtelingen in de tweede helft van 2015 steeg het aantal aanvallen uit rechtse hoek op nieuwkomers dat jaar drastisch. Dergelijk geweld is sindsdien opnieuw gedaald.
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kristof Maes

  De asielzoekers vielen hun gastheren en geldschieters met messen en bats aan. Zeer normaal gedrag van iemand die 'dankbaar is' 'gevlucht' te kunnen zijn van 'oorlog'.

 • Frank Van den Bulck

  En ze keken er "verwonderd" naar !!!

 • rudy van hecke

  en de duitsers zullen worden gestraft en de migranten zullen worden beloond

 • Anne Callebaut

  Dit is nog maar het begin in Duitsland,al veel andere dingen gehoord,door plaatselijke bevolking. Er staat de vluchtelingen de volgende jaren wat te wachten. Dan zal men over Merkel en haar bende niet meer spreken. De Duitsers hebben er hun goesting van.

 • Jan Verstrepen

  Vreemd dat die luxe vluchtingen beschikken over bats en messen? of is dat daar de gewoonte om thuis bats en messen klaar te hebben?????