Duitser lijkt op pedofiel uit tv-reportage: woeste menigte probeert hem te lynchen in zijn huis

archiefbeeld
Photo News archiefbeeld
Een vijftigjarige inwoner van Bremen, in het noorden van Duitsland, is dinsdag bij hem thuis in elkaar geslagen door een groep mannen die dachten ze hem herkend hadden in een televisiereportage over een vermeende pedofiel. Hij raakte zwaargewond, zo heeft de politie gemeld, die nog op zoek is naar de daders.

De vijftiger werd zo hard aangepakt in zijn appartement dat de huldpdiensten aanvankelijk zeiden dat hij levensgevaarlijk gewond was, zo deelde de politie woensdag mee. Ondertussen is zijn toestand verbeterd.

De lynchpoging door "een groep van verscheidene mensen" deed zich overdag voor, kort na een tv-uitzending waarin journalisten op het internet contact opnamen met een vermeende pedofiel. De aanvallers dachten het appartement van de vijftiger te herkennen in de reportage en beslisten tot bij hem te gaan om het recht in eigen handen te nemen.

Het gerecht opende een onderzoek wegens poging tot doodslag. De politie sluit tot dusver uit dat in het betrokken gebouw een pedofiel woont. Ze herinnerde eraan dat "niemand het recht in eigen handen mag nemen".
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.