Duitser doet zich voor als verlamde om slachtoffers te verkrachten

Een Duitser die is aangehouden voor een reeks verkrachtingen in Duitsland en België, heeft toegegeven dat hij de afgelopen negentien jaar meer dan driehonderd feiten heeft gepleegd. Dat staat in het Duitse weekblad Focus. De man deed zich voor als verlamd aan beide armen en vroeg zijn slachtoffers om hulp bij het urineren.
 
Jörg Peter P., een 46-jarige slotenmaker die in het westen van Duitsland woont, werd gearresteerd in maart na een vraag om uitlevering van ons land. Hij werd toen verdacht van achttien verkrachtingen en tientallen feiten van seksuele agressie. Hij heeft ondertussen 300 van die laatste toegegeven en bekend dat hij een duizendtal pogingen ondernam.
 
"Verlamd aan beide armen"

Volgens het parket ging de man bijna altijd op dezelfde manier te werk: hij belde aan bij de slachtoffers, deed zich voor als verlamd aan beide armen en vroeg hen hulp bij het urineren. Volgens Focus heeft het parket de man in beschuldiging gesteld voor "drie gevallen van verkrachting met verzwarende omstandigheden en zes pogingen tot" omwille van de procedure.
 
Zijn advocaat maakt in het weekblad gewag van "een moeilijke jeugd" en "ontwikkelingsstoornissen" om uit te leggen waarom zijn cliënt de feiten pleegde. (afp/dea)