Duitser (51) vindt tas met 16.000 euro, brengt ze naar politie en weigert vindersloon: “Het is Kerstmis”

ShutterStock
Een 51-jarige Duitser heeft een tas met daarin 16.000 euro naar de politie gebracht. De man had de tas op kerstavond - even voor middernacht - gevonden in het centrum van Krefeld (Noord-Rijnland-Westfalen), meldt de politie op Facebook.

Agenten wisten intussen de 63-jarige eigenaar te achterhalen, die het geld naar eigen zeggen bij zich droeg omdat het "veiliger voelde".


De eerlijke vinder weigerde na het terugbrengen van de tas een vindersloon "omdat het Kerstmis was". In Duitsland heeft iedereen die een gevonden voorwerp bij de politie brengt nochtans recht op een vindersloon. De 51-jarige man had in dit geval recht op 490 euro. "Er zijn dus echt mensen die goede daden verrichten tijdens kerst", schrijft de politie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • sven raets

    Zou het geld zelf houden, kan het zelf ook wel gebruiken.

  • Ann Verschueren

    Waren er zo maar meer mensen. daar hebben we in deze tijden echt terug nood aan.