Duitse website berekent échte nood aan toiletpapier om hamsteraars tot rede te brengen

Archiefbeeld.
ShutterStock Archiefbeeld.
Ook in Duitsland weten ze er in deze coronatijden alles van: de rush op rollen wc-papier in de supermarkt, met soms vechtpartijen tot gevolg. De website Blitzrechner probeert de fervente hamsteraars bij de Duisters nu tot rede te brengen. Ze kunnen er hun échte nood aan toiletpapier berekenen.

"Hoeveel toiletpapier hebt u écht nodig om de quarantaine te overleven?", "Zijn de stocks voldoende?", luiden onder meer de gestelde vragen. Je kunt ook nuttige verbruikersinformatie toevoegen zoals het aantal gezinsleden, het gemiddelde aantal bezoekjes aan het kleinste kamertje per dag, of het aantal velletjes dat je gebruikt bij elk bezoek.

De conclusie luidt dat in het merendeel van de gevallen de nood aan toiletpapier "zwaar wordt overschat". Wc-papier gaat ook "verbazingwekkend lang mee", zeker langer dan een periode van twee weken in quarantaine, zegt Tim Lilling van Blitzrechner. Bedoeling is op een "humoristische" manier de Duitse hamsteraars weer tot rede te brengen en de paniekaankopen de kop in te drukken.

Lees ook:

Honderden pv’s voor overtreding coronamaatregelen: “Zo krijgen we virus niet onder controle” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcel Desmet

    Als iedereen thuis is verdubbelt het verbruik ook hé, waarom zegt niemand dat eens?

  • Melckmuylle Gerardine

    Wc papier was het begin, medicatie het volgende en ik denk zelfs dat ze massaal fleswater gaan hamsteren. Tegen dan deelt het leger - of wat daar van over blijft - noodrantsoenen uit.