Duitse vrouw (73) bewaart lichaam van dode echtgenoot 1,5 jaar in appartement

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Een 73-jarige vrouw heeft anderhalf jaar lang het lichaam van haar overleden echtgenoot bewaard in haar appartement in de Noord-Duitse stad Hamburg. Dat schrijft het dagblad Bild en is vandaag bevestigd door de openbare aanklager.

De conciërge van het appartementsgebouw in Pöseldorf, een stadsdeel van Hamburg, maakte zich zorgen over het bejaarde stel omdat hij de 74-jarige man al anderhalf jaar niet had gezien en schakelde de politie in.

Wanneer de agenten op 19 september aan de deur stonden, weigerde de vrouw hen de toegang tot een gesloten kamer. Toen ze de kamer toch binnen gingen, vonden ze het lichaam van de man.

Uit een lijkschouwing bleek dat er geen sporen waren van kwaad opzet. "Het is gewoon een tragisch verhaal van een oude vrouw die moeilijk afscheid kon nemen", stelt woordvoerster Nana Frombach.




4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Cornelissen

  Konden ze hem dan niet bij haar laten ?De buren hadden er toch geen last van.

 • Madoc Reinhart

  Vereenzaming een ziekte van de 21ste eeuw. Desondanks sociaal media. Triest.

 • Christine Laevers

  Dat kan ik goed begrijpen. Ocharme de vrouw. Er kwam blijkbaar niemand bij haar over de vloer.

 • jean-claude desmet

  Intriest.