Duitse supermarkt haalt nazi-uniformen uit de verkoop

Illustratiebeeld.
rv Illustratiebeeld.
De Real-keten in Duitsland heeft nagemaakte legeruniformen en -attributen uit de nazi-tijd uit de online schappen verwijderd. Het aanbod kwam onder vuur te liggen na kritiek van onder anderen de bekende tv-cabaretier Jan Böhmermann. Die kreeg snel veel bijval.

Via de site van Real werden onder meer tropenhelmen en gordels van de Wehrmacht aangeboden. Ook kon de klant online soldatenuniformen en -petten met adelaars bestellen. Real verontschuldigde zich vandaag snel voor het aanbod en verkoop van spullen die de gebeurtenissen uit de tijd van het nationaalsocialisme verheerlijken. Volgens de keten werden de spullen aangeboden door een derde partij die de online marktplaats van Real als verkoopplek gebruikt. Real is een combinatie van supermarkt en warenhuis.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin De Meyer

  Een schande Jurgen Mertens is dat er nog steeds mensen worden vermoord !

 • Johan Apatride

  Het zijn mooie uniformen ontworpen door Hugo Boss himself. Dus wat is het probleem?

 • Hans Hoppe

  Men kan de artikelen wel uit de virtuele rekken halen. Het denken van de geschiften die zulke vuiligheid zouden willen kopen zal men daarmee niet veranderen.

 • Peter Gijselaar

  Ik zie het probleem niet.

 • Gerry Cle

  Die dingen kan men toch ook op iedere militaria beurs kopen? Er is niets mis mee dat verzamelaars dergelijk materiaal kopen. Jammer voor hen lopen er nog te veel 'pipo's' rond die dromen van een terugkeer van dat duivelse regime. De Real keten wil duidelijk niet met die laatsten geassocieerd worden. Een wijze beslissing.