Duitse stad vaardigt zwembadverbod uit voor vluchtelingen na overlast

thinkstock
In de Duitse stad Bornheim zijn mannelijke vluchtelingen voortaan niet langer welkom in het gemeentelijk zwembad. Nadat vrouwen hun beklag hadden gedaan dat ze werden lastiggevallen, zag het stadsbestuur zich genoodzaakt drastische maatregelen te nemen.

In de stad ten westen van Bonn was een vrouw aangerand op straat maar steeds meer vrouwen klaagden er ook over dat ze in het zwembad vooral verbaal werden aangevallen door vluchtelingen die verblijven in een nabijgelegen asielcentrum.

"Ik weet dat ik met deze maatregel de asielzoekers die zich wel goed gedragen onrecht aandoe", sprak eerste schepen Markus Schnappa. Maar dit was volgens hem de enige mogelijkheid om een duidelijk signaal te geven.

Het ging voornamelijk over seksuele toespelingen die door vluchtelingen in het zwembad werden geuit. Er vonden geen handtastelijkheden en dus ook geen strafbare feiten plaats.

"Onze waarden over de gelijkheid tussen man en vrouw staan niet ter discussie", aldus Schnappa. De schepen wil nu informatievergaderingen laten houden in het asielcentrum zodat vluchtelingen kennis kunnen nemen van de gangbare man-vrouw relaties in het Westen. "Van zodra we van de betrokken diensten te horen krijgen dat de boodschap is aangekomen, beëindigen we deze maatregel weer", besloot het bestuurslid.