Duitse socialisten dan toch bereid coalitiegesprekken met christendemocraten van Merkels CDU te starten

Bondskanselier en christendemocraat (CDU) Angela Merkel in het kiesdebat met haar grootste tegenstander, de sociaaldemocraat Martin Schulz (SPD), in september.
Getty Images Bondskanselier en christendemocraat (CDU) Angela Merkel in het kiesdebat met haar grootste tegenstander, de sociaaldemocraat Martin Schulz (SPD), in september.
De leiders van de Duitse sociaaldemocraten (SPD) geven nu echt groen licht voor coalitiegesprekken met de christendemoratische CDU van bondskanselier Angela Merkel. Dat hebben bronnen binnen de partij gemeld. 

Vrijdag al waren er berichten over de toezegging van SPD, maar die werden uiteindelijk ontkend door partijvoorzitter Martin Schulz. De partijtop kwam vandaag samen om zich over de zaak te buigen, en zou nu dus groen licht hebben gegeven.

Donderdag moet het partijcongres nog stemmen over het al of niet opstarten van de coalitiegesprekken. 

De sociaaldemocraten hadden na de verkiezingen aangegeven zeker in de oppositie te willen stappen. Na het vastlopen van de verkennende gesprekken tussen CDU/CSU, FDP en Die Grüne groeide de druk op de sociaaldemocraten echter om toch gesprekken aan te knopen met de christendemocraten, om zo nieuwe verkiezingen te vermijden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Vansteelandt

    Zoals hier. Socialisten zouden net zoals de zogenaamd christelijke partijen hun ziel aan de duivel verkopen om toch maar aan de macht te komen.