Duitse skydiver ontsnapt aan tragisch incident

UNKNOWN

Katharina Wagner, een Duitse skydiver, is ontsnapt aan een tragisch incident. Dat heeft ze te danken aan haar kompaan. De Duitse was niet aan haar proefstuk toe, want ze was al zo'n duizend keer uit een vliegtuig gesprongen. Maar dit keer liep het bijna fataal af. Dat meldt The Daily Telegraph.

Windvlaag
Ze was met drie vrienden aan boord van een Antonov AN 28-vliegtuig gestapt dat vertrok vanuit Magdeburg. Toen ze uit het vliegtuig sprong (op 4.000 meter hoogte) sloeg een plotselinge windvlaag haar tegen de romp van het vliegtuig. Ze had zoveel pijn aan haar schouder dat ze haar arm niet meer kon gebruiken om haar parachute te openen. "Wat daarna gebeurde was zoals in een actiefilm", zei een lid van het grondpersoneel van Magdeburg.

Lantaarnpaal
Een andere skydiver die gelijk sprong met Katharina Wagner, zag wat er gebeurde en sprong achter haar aan. Ze geraakte tot bij Katharina en kon haar parachute openen. Maar Katharina was niet in staat om de parachute te besturen en ze raakte een lantaarnpaal voordat ze op de grond terechtkwam. Ze ligt nu in het ziekenhuis met een gebroken arm en verwondingen aan beide benen. (ddh)