Ga naar de mobiele website
^ Top

Duitse sekte noemt drama Apeldoorn 'straf van God'

Het voorbije weekend werden in Apeldoorn diverse kerkdiensten gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van het drama op Koninginnedag.
Het voorbije weekend werden in Apeldoorn diverse kerkdiensten gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van het drama op Koninginnedag.

Een Duitse sekte heeft zondag minstens tien kerkdiensten in Apeldoorn verstoord. Volgens de sekte is het drama op Koninginnedag een straf van God voor de verdeeldheid onder kerken. Dat schrijft het Nederlands Dagblad op basis van een rondgang langs de kerken.

Pamfletten
De kerken zeggen in het dagblad op verschillende manieren lastig te zijn gevallen. Bij de ene dienst werden pamfletten uitgedeeld, bij de andere namen de verstoorders ongevraagd het woord. Soms vroegen ze of ze het woord mochten nemen en vertrokken ze als dit niet werd toegestaan. Soms kwamen de sekteleden later binnen om vervolgens de aandacht te trekken.

Politie
Omdat de sekteleden in alle gevallen na enig aandringen vertrokken, is geen aangifte gedaan. De sekteleden hangen volgens het Nederlands Dagblad de Duitser Horst Schaffranek aan. De sekte met naar schatting 100 leden zou in Duitsland en Engeland al een reputatie hebben als het om het verstoren van kerkdiensten gaat, waarbij ze soms alléén vertrekken op dreiging van het inschakelen van de politie. (novum/lpb)

Meer over


Meld een bug