Duitse schoolbus rijdt tegen huis: 43 kinderen gewond

De bus reed in de plaats Eberbach tegen de muur van een huis.
AP De bus reed in de plaats Eberbach tegen de muur van een huis.
Door een ongeval met een schoolbus zijn vandaag in Duitsland zeker 48 mensen gewond geraakt onder wie 43 scholieren. Volgens Duitse media reed de volgeladen bus in de plaats Eberbach tegen de muur van een huis.

De oorzaak van het ongeluk in de deelstaat Baden-Württemberg is niet bekend. De bus zou diverse auto's hebben geraakt, vermoedelijk zonder te remmen, en daarna frontaal tegen de gevel van een huis zijn gebotst.

Van de gewonden hebben er tien ernstig letsel opgelopen van wie er vijf mogelijk in levensgevaar verkeren. Hulpdiensten zijn onder andere met diverse helikopters uitgerukt. Voor de ouders en de ongedeerd gebleven kinderen is in Eberbach een verzamelplaats ingericht. De plaats van het ongeval is in een wijde omgeving afgezet. 

De bus brengt dagelijks schoolgaande kinderen uit omliggende gemeenten naar Eberbach, zei de politiewoordvoerder. De stad ligt aan de grens met de deelstaat Hessen, ten oosten van Mannheim.

AFP
AFP
AP5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jacobus buttella

  En wat met het rem systeem

 • Werry Galle

  Hoe is dit kunnen gebeurenn???? De chauffeur van een bus is ook maar een mens, en misschien is deze mens onwel geworden?? Denk toch eens na voor je iets schrijft.

 • Jef Denijs

  Raar ongeval.

 • Anny Bollens

  Misschien onwel geworden?

 • Febe Chapin

  hoe is dat nu kunnen gebeuren