Duitse regering bereikt akkoord om dieselwagen te redden

AP
De Duitse regering heeft vannacht, na urenlang onderhandelen, een akkoord bereikt dat de dieselwagen moet redden. 

Sinds het schandaal met de uitstootwaarden bij Volkswagen en de lage emissiezones in steeds meer (Duitse) steden, is diesel steeds minder geliefd. Voor de Duitse autosector en de miljoenen dieselrijders in Duitsland is dat een ramp.

De federale regering heeft nu een plan klaar "voor schone lucht". Details zouden later vandaag worden bekendgemaakt door de Duitse ministers van Milieu en van Transport.

Een van de maatregelen zou bestaan uit het retroactief aanpassen van oude dieselmotoren en het verlenen van stimulansen om schonere diesels te kopen.
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stefan ceulemans

  Voor een SUV is een diesel way too go ..of 80.000 euro voor een e tron ...

 • Freddy De Vos

  Eerst verbieden en dan aanpassen? Kortom ze hebben gewoon de dieselverbruiker geviseerd en extra laten betalen voor niks! Men zou beter eens de echte vervuilers aanpakken en mensen leren om bewuster te leven! Door dit soort klungelbeleid is onze planeet op voorhand al omzeep!

 • raf peeters

  De diesel zal blijven ,Duitsland kan niet zonder gezien de grote oppervlakte ,met een E wagen kom je niet ,Duitsers zijn lange afstand rijders.Er zal een modificatie op de markt komen(is er al) die mits na bouw je diesel effectief roetvrij zal maken ,gedaan met het eeuwig discuteren ,Mercedes bouwt vanaf 2019 standaard dit systeem in hun wagens ,systeem was te bewonderen op autosalon Genevè dit jaar,èèn nadeel ,de prijs ,wagens gaan zo'n 3000€ duurder zijn.

 • robrecht Peeters

  Ze gaan er een mouw aanpassen door via aangepaste software, specialiteit van de Duitse ingenieurs, de diesels op benzine te doen rijden...…….

 • rik lagrou

  Men kan toch niet verder Wat zal men anders doen Vliegtuigen vliegen op kerosine Dit maken blijft eerst benzine dan mazout(diesel)dan zware stookolie dan asfalt en plastiek Zal men dan geen vliegtuigen meer en petrochemie fabrieken sluiten??minstens 40000 werknemer Belgie!!