Duitse politie zoekt honderden rechts-extremisten

‘Geen plek voor Nazi's’ staat op een banner van demonstranten in Chemnitz, waar rechtse sympathisanten vorige maand een demonstratie tegen de komst van Angela Merkel hielden. Archieffoto.
EPA ‘Geen plek voor Nazi's’ staat op een banner van demonstranten in Chemnitz, waar rechtse sympathisanten vorige maand een demonstratie tegen de komst van Angela Merkel hielden. Archieffoto.
In Duitsland zijn honderden rechts-extremisten nog op vrije voet, ondanks het arrestatiebevel dat tegen hen is uitgevaardigd. Volgens de Neue Osnabrücker Zeitung gaat het om 467 rechts-extremisten van wie de politie niet weet waar ze zijn. Bijna honderd van hen worden verdacht van het plegen van een geweldsdelict.

De krant baseert zich op cijfers van de regering in Berlijn, na vragen van de politieke partij Die Linke. Het aantal voortvluchtigen is in het halfjaar tot september licht gestegen. Eind maart was de politie nog op zoek naar 457 rechts-extremisten, al waren het vorig jaar september er nog 501.

De anti-Merkel-demonstratie in Chemnitz vorige maand. ‘Wij zijn het volk’, staat op de banner.
EPA De anti-Merkel-demonstratie in Chemnitz vorige maand. ‘Wij zijn het volk’, staat op de banner.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerry Cle

    Hopelijk kunnen ze die criminelen zo snel mogelijk oppakken en berechten.