Duitse politie wil ontsnapte gevangenen klissen. Maar met deze opsporingsfoto's wordt het een aartsmoeilijke klus

Enkele opsporingsfoto's die de politie verspreidde naar aanleiding van de ontsnappingen.
Bild Enkele opsporingsfoto's die de politie verspreidde naar aanleiding van de ontsnappingen.
Op 5 dagen tijd zijn 9 gedetineerden ontsnapt uit een Berlijnse gevangenis. De Duitse politie wil ze opnieuw inrekenen. Maar de ronduit erbarmelijke opsporingsfoto's zullen vermoedelijk weinig bruikbare tips opleveren. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Zes gedetineerden wisten eind december te ontsnappen, drie gevangenen keerden niet meer terug na hun penitentiair verlof. Ondertussen boden twee gezochte criminelen zich opnieuw vrijwillig bij de gevangenis aan en werd 1 man door de politie opgepakt. Van zes anderen ontbreekt elk spoor.

Pas twee dagen na hun ontsnapping bezorgde het gerecht zeer vage opsporingsfoto's - waarop opvallende gelaatstrekken nauwelijks te ontwaren vallen - aan de politiediensten. "Het ziet er naar uit dat het gerecht de foto's per fax heeft verzonden waarna "de politie de beelden heeft ingescand", verklaarde een agent aan Bild.

Volgens Bodo Pfalzgraf, de voorzitter van de politievakbond in Berlijn, heeft "de digitalisering de Duitse justitie nog niet bereikt."
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul De Mol

  Hun privacy moet toch beschermd worden.

 • Danny Maenhaut

  Die komen mij bekend voor... maar de politieke correctheid gebiedt mij om er geen stempel op te plakken... het zijn "duistere figuren" !!!

 • Ben Strubbe

  Of misschien mogen ze niet gevonden worden. Vandaag heerst in Duitsland een absoluut verbod om te verwijzen naar de criminele feiten van 'vluchtelingen'. Kwestie van de publieke opinie niet teveel in de kaart te spelen. 'Merkel schafft es.'

 • Jo Van Caenegem

  Ze hadden ze nog niet in bleekwater gestoken...

 • Trudy Flameyn

  Scan en fax, amai modern zeg. Direct verzenden per mail nog nooit van gehoord ?