Duitse politie voert raids uit bij islamistische terreurverdachten

Illustratiebeeld.
Rijnhout Media Illustratiebeeld.
De Duitse politie is vandaag op verschillende plaatsen in het land binnengevallen bij mensen die ervan verdacht worden een "zwaar misdrijf tegen de staat" te plannen. Volgens het parket in Berlijn gaat het om hoofdzakelijk om Tsjetsjenen in het islamistische milieu. 

De politie zoekt in Berlijn, Brandenburg, Noordrijn-Westfalen en Thuringen naar bewijzen van een mogelijke aanslag, zo stelt het parket op Twitter. Het gaat om verdachten van 23 tot 28 jaar oud. 

De autoriteiten kwamen de groep op het spoor toen bij een politiecontrole “uitgesproken beelden” werden gevonden op een smartphone. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    Het lijkt wel hoe jonger de islam het geloof van een groep is hoe extremer ze zich uit. In Tsjetsjenië is het geloof tot 1914 orthodoxe maar in honderdjaar is het veranderd. Met de nodige burger oorlogen en godsdienst oorlogen tot gevolg. Nu willen die het hunne verder opleggen omdat het hun ook opgelegd is.