Duitse politie voert huiszoeking uit na hack privégegevens van honderden politici, onder wie Angela Merkel

iStock
In het dossier rond de grootschalige hack van persoonlijke gegevens van Duitse politici, heeft de politie een huiszoeking uitgevoerd in een flat. Dat melden verschillende Duitse media.

De speurders doorzochten gisteren de woning van een 19-jarige jongeman in de stad Heilbronn, in het zuidwesten van Duitsland. Ze namen verschillende elektronische toestellen in beslag. De politie beschouwt de man als een getuige.

Vrijdag raakte bekend dat via een anoniem account op Twitter persoonlijke gegevens van honderden Duitse politici waren gelekt. Onder meer bondskanselier Angela Merkel is getroffen door de grootschalige hack. Daarnaast werden ook gegevens van verschillende journalisten en andere beroemdheden gestolen.

De affaire lokte heel wat kritiek uit op het Duits federaal kantoor voor IT-veiligheid (BSI). Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zal vandaag samenzitten met enkel vertegenwoordigers van BSI en van de politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hedwig Rombouts

    Ze mag beginnen zweten, de data is blijkbaar al lang in handen van niet-globalisten.