Duitse politie vindt IS-vlag naast treinspoor bij onderzoek aan beschadigde bovenleiding Berlijn

Archiefbeeld.
EPA Archiefbeeld.
De Duitse politie en Staatsveiligheid zijn een onderzoek gestart nadat in de buurt van een treinspoor in de hoofdstad Berlijn een IS-vlag en Arabische teksten zijn teruggevonden. De politie zocht er naar bewijsmateriaal omdat een bovenleiding mogelijk opzettelijk beschadigd werd. 

De Duitse krant Bild bracht de ontdekking naar buiten en de politie bevestigde het nieuws later op Twitter. Officieel wordt er onderzocht of er bij de beschadiging van de bovenleiding van het treinspoor “een politiek motief” is. De politie werd zondag al op de hoogte gebracht van de beschadigde bovenleiding, maar vond pas vandaag bij een zoektocht de bewuste vlag terug. Het staat wel nog niet vast dat de vondst en de beschadiging ook effectief iets met elkaar te maken hebben.

Naast een IS-vlag zouden er ook een zestigtal Arabische teksten teruggevonden zijn in een perimeter van 300 meter rond het spoor in het oosten van de hoofdstad, tussen de stations Köpenick en Karlshorst van het regionale voorstadsnet. Ook werden een soort van ankerhaak en staalkabels gevonden. Het treinverkeer werd onderbroken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Maar hoe zijn die terroristen toch in Duitsland geraakt..?

  • Jan Spier

    Hoelang nog van dat geradicaliseerd hier laten los lopen,moet er eerst meer dodelijke slachtoffers vallen .