Duitse politie verwacht morgen tienduizenden betogers in Chemnitz

Eerder deze week manifesteerden al verschillende groepen in Chemnitz, onder andere met de leuze 'Wir sind das Volk', verwijzend naar de volksopstand van 1989 in aanloop naar de val van de Muur.
REUTERS Eerder deze week manifesteerden al verschillende groepen in Chemnitz, onder andere met de leuze 'Wir sind das Volk', verwijzend naar de volksopstand van 1989 in aanloop naar de val van de Muur.
De Duitse politie gaat er van uit dat er morgen tienduizenden mensen zullen betogen in de Saksische stad Chemnitz. De deelstaat houdt paarden en waterkanonnen beschikbaar, maar heeft ook versterking gevraagd aan naburige deelstaten.

Eind vorige week bezweek een 35-jarige Duitser na een handgemeen met twee jonge mannen van buitenlandse origine. Sindsdien werden al verschillende manifestaties georganiseerd en afgelopen weekend resulteerde dat in een heksenjacht op mensen die er anders uitzien. 

Deze keer hebben de rechtse partijen AfD en Pegida opgeroepen tot een betoging, maar de politie verwacht ook een tegenbetoging. Daardoor moet ook de voetbalwedstrijd in Dresden tussen Dynamo Dresden en HSV worden uitgesteld.

De politie heeft voor de vechtpartij een 22-jarige Irakees en een 23-jarige Syriër opgepakt. 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Voet

  Hoe moelijk is het om criminele immigranten uit het land te zetten?

 • Jan Uyttebroeck

  Als men van begin af aan eerlijk zou geweest zijn Zou deze miserie veel minder erg geweest zijn .Wir schaffen das,is de grootste blunder geweest van in het begin .En dan het manipuleren van de Media .gewoon schandalig hoe Europa zijn burgers beliegt en behandelt .

 • diane colman

  Wir sind das volk.... doe zo verder misschien wordt alleen op deze manier rekening gehouden met de autochtone bevolking????

 • Jan Van Rompaey

  Hoe meer, hoe liever.

 • roger lismont

  Is dit je Waterloo Merkel?