Duitse politie valt kamp van milieuactivisten in bos binnen na incidenten rond Kerstmis

De politie ging op zoek naar brandbommen, betonscharen en andere spullen.
David Young/dpa De politie ging op zoek naar brandbommen, betonscharen en andere spullen.
Na verscheidene incidenten in het bos van Hambach, in het westen van Duitsland, heeft de Duitse politie het kamp doorzocht van milieuactivisten die zich verzetten tegen het rooien van het bos voor mijnbouw. Ook een workshop was het doelwit van de inval, zei de politie vandaag.

De politie ging op zoek naar brandbommen, betonscharen en andere spullen, zei een woordvoerster van de politie in Aken, bij de grens met Nederland en België. "Er zijn geen plannen om het kamp of boomhutten in het bos weg te ruimen", zei ze. De politie had een huiszoekingsbevel van het gerecht in Aken.

Het energiebedrijf RWE wil een groot deel van wat overblijft van het bos, kappen om er bruinkool te ontginnen. Maar een administratieve rechtbank hield de kap voorlopig tegen om te laten nagaan of een beschermde vleermuissoort in het bos leeft.

Volgens de politie gooiden gemaskerde mensen op kerstavond en in de kerstnacht met benzinebommen en stenen naar het veiligheidskamp van RWE in het bos van Hambach. Twee voertuigen vlogen in brand en twee auto's werden beschadigd door stenen.

Voor- en tegenstanders van bruinkoolontginning staan al jaren tegenover elkaar in Hambach.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Benny Marcelo

    Vroeger werden zo'n gasten werkschuw genoemd, nu noemen ze zichzelf "activist". Alles om niet te moeten werken of studeren. Parasiet spelen is blijkbaar een lucratieve bezigheid.

  • Ramon Simon

    Duitsland is trots om de laatste steenkoolmijn te sluiten. Blijkbaar is bruinkool en steenkool niet hetzelfde. Hoe hypocriet kan men zijn.