Duitse politie pakt veroordeelde nazi-oma (89) op die niet verscheen voor haar gevangenisstraf van twee jaar

AP
De 89-jarige Ursula Haverbeck zit dan toch in de cel. Vorige woensdag bood de veroordeelde negationiste, bijgenaamd de nazi-oma, zichzelf niet aan om aan haar gevangenisstraf van twee jaar te beginnen. De politie arresteerde haar maandag bij haar thuis.

Haverbeck, die in het verleden herhaaldelijk de Holocaust ontkende, werd eerder ook al meermaals veroordeeld, maar zat nog nooit in de cel. Vorige woensdag zou in Bielefeld haar gevangenisstraf ingaan. Maar ze kwam niet opdagen. Het leek erop dat Haverbeck gevlucht was, omdat de post zich opstapelde aan haar woonst in Vlotho. Maar de politie trof haar daar gewoon thuis aan.

Ook tijdens haar proces had Haverbeck het over de "Auschwitz-leugen" en beweerde ze dat Auschwitz geen uitroeiings- maar een werkkamp was. 

Haar overleden echtgenoot, Georg Haverbeck, was een actief nazilid. Het koppel richtte het rechtse opvoedingscentrum Collegium Humanum op, dat in 2008 verboden werd. Ursula Haverbeck schreef ook voor het extreemrechtse blad Stimme des Reiches, waarin ze onder meer beweerde dat de Holocaust nooit had plaatsgevonden. Dat is een misdrijf in Duitsland, waarvoor ze veroordeeld werd en nu dus in de cel zit.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRANS CORNELIS

  Gans Duitsland na WO II was in handen van gewezen NAZI'S ,als ge dat nu geloofd of niet , er was niemand anders die er de gang in kon houden. De latere politiekers waren op de een of andere mannier lid geweest van de Hitler jeugd , er was zelfs een paus heeft zich nu terug getrokken gaf zelf toet lid te zijn geweest zit hij in het gevang.

 • Remi Kastaar

  Er zijn heel veel maar echt heel veel bewijzen te vinden er zwaar aan geschiedenis vervalsing werd gedaan door de coalitie! Youtube er maar eens goed op los! Dank u wel internet!

 • bruno gobert

  Moet dat nu echt? ze gelooft gewoon niet in de Holocaust ,mag dat dan niet geloven in iets anders??

 • Patrick Blanckaert

  Hoeveel echte criminelen lopen er vrij rond en worden beschermd door Mutti Merkel ? Zijn het allemaal verwarde enkelingen die niets met terrorisme te maken hebben ?

 • Raoul Hoylaerts

  precies staatsvijand nr 1.met wat zijn we bezig?opsluiten met verbod op sterven voor de straf is uitgezeten?vandaag laat men veroordeelde terroristen vrij onder 'strenge voorwaarden'die zijn dus niet gevaarlijk.het is maar hoe je het bekijkt.