Duitse politie ontdekt 147 vluchtelingen in trein

AFP
De Duitse politie heeft in een trein in Rosenheim 147 vluchtelingen ontdekt. Volgens de politie was dat het grootste aantal ooit dat in een trein werd aangetroffen. De vluchtelingen, onder wie 119 mensen uit Eritrea, reisden via Italië en Oostenrijk. Dat is volgens de Duitse autoriteiten een route die steeds populairder wordt.

Alleen in de maand juli registreerde Duitsland 6400 vluchtelingen die via die route binnenkwamen. Dat waren er in een maand meer dan in heel 2012 en 2013 samen. In de eerste helft van dit jaar kwamen ongeveer 11.000 migranten via Italië en Oostenrijk naar Duitsland, drie keer zoveel als vorig jaar in die periode.

Oostenrijk en de aangrenzende Duitse deelstaat Beieren uitten vandaag kritiek op Italië en Griekenland. Die landen houden zich niet aan Europese afspraken en hebben nauwelijks grensbewaking, aldus de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann en zijn Oostenrijkse ambtsgenoot Johanna Mikl-Leitner. De Europese Unie kijkt volgens de twee alleen maar toe en moet in actie komen. De Oostenrijkse minister stelde voor "hotspots'' langs de Italiaanse en Griekse grenzen in te stellen waar economische vluchtelingen van politieke worden gescheiden.

EPA
EPA