Duitse politie onderzoekt toespraken van "herdenkingsmars" naar aanleiding van dode in Köthen

Mensen leggen bloemen en kaarsen op de plaats waar de 22-jarige Duitser overleed.
Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ Mensen leggen bloemen en kaarsen op de plaats waar de 22-jarige Duitser overleed.
De Duitse politie onderzoekt de toespraken die gisteren in Köthen werden gehouden naar aanleiding van de dood van een 22-jarige Duitser. Dat heeft een woordvoerster van de politie gemeld. De jongen kwam om het leven na een aanvaring met buitenlanders. 

Ongeveer vijfhonderd mensen namen gisteren in Köthen, in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, deel aan een "herdenkingsmars". Rechtse groepen hadden daartoe opgeroepen na de dood van de jonge Duitser. Maar massaal protest zoals de voorbije weken in Chemnitz, waar ook een Duitser om het leven werd gebracht, bleef uit. 

Het onderzoek naar de toespraken wordt opgestart omdat volgens getuigen en lokale media een van de sprekers het had over een "rassenoorlog". 

Twee Afghanen zijn intussen opgepakt op verdenking van moord. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Doel van dat onderzoek is om dat uit te maken, Christophe Vandepoel.

 • Luc Scheepers

  De toespraken gaan onderzocht worden, de oorzaak: dat is wat anders. Een zeer simpele mening: wat niet hier is kan niets misdoen. Mijn mening is zeer simpel, echter wil ik aanduiden dat er een serieus probleem is en velen willen het niet zien, tot dat het slachtoffer zich in hun kringen bevindt.

 • Patje Staelens

  zouden ze niet beter eens de oorzaken onderzoeken van wat er gebeurt

 • Albert dombree

  men word gedwongen om tegen die mannen te zijn , zij moorden , stelen , verkrachten en wij moeten braaf toe kijken

 • geert vingerhoets

  zouden ze niet beter de woorden van mevrouw Merkel : wir schaffen das eens grondig onderzoeken en daar hun conclusie uit trekken dat was een tijdje voor de eerste rellen