Duitse politie onderzoekt seksueel misbruik en rellen tijdens straatfestival

Matthias Klopfer, de burgemeester van Schorndorf, en politiecommissaris Roland Eisele geven een persconferentie over de rellen.
afp Matthias Klopfer, de burgemeester van Schorndorf, en politiecommissaris Roland Eisele geven een persconferentie over de rellen.
De Duitse politie is een onderzoek gestart naar hevige rellen en minstens vier gevallen van seksueel misbruik tijdens een straatfestival van afgelopen weekend in Schorndorf, in de zuidelijke provincie Baden-Württemberg. Dat meldt de politie in een persbericht.

De politie bevestigde zondag dat vrijdagavond en zaterdag een duizendtal mensen bijeen waren gekomen in het grootste park van het stadje nabij Stuttgart, en dat sommigen van hen flessen gooiden naar de festivalgangers en de politie.

Zoals in Keulen

Volgens de politie hadden veel betrokkenen een migratieachtergrond. Dat roept herinneringen op aan de massale aanrandingen en diefstallen tijdens oudejaarsnacht van 2015 op 2016 in Keulen, waarvoor volgens de politie ook voornamelijk migranten verantwoordelijk waren. Toen werden zowat 1.200 klachten ingediend, waarvan meer dan 500 voor seksueel geweld.

Toen een verdachte vrijdagavond werd opgepakt door de politie voor geweld, kwamen andere relschoppers hem ter hulp door de politie aan te vallen, aldus een woordvoerder van de politie.

Het centrum van Schorndorf (archieffoto).
thinkstock Het centrum van Schorndorf (archieffoto).

Messen

Op zaterdag trokken nog eens groepen van dertig tot vijftig mannen door de stad, sommige van hen gewapend met messen, aldus getuigen. De politiewoordvoerder spreekt van "angstaanjagend" gedrag en stelde dat de misdaden waarschijnlijk door alcoholgebruik werden gestimuleerd.

De politie spreekt in de mededeling ook van vier gevallen van seksueel geweld tegen vrouwen. Momenteel loopt er een onderzoek naar vier verdachten. De politie roept mogelijke andere slachtoffers op om zich te melden.

In Schorndorf vond vorige week de 'Schondorfer Woche' plaats.
ap In Schorndorf vond vorige week de 'Schondorfer Woche' plaats.7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ikk Ikk

  Frank Triolet heeft groot gelijk

 • manneke Frans

  Niet de migranten alleen treffen schuld. Duitsland is nu het slachtoffer van haar eigen naïeve politiek. Politie mocht zich nooit in het openbaar vertonen. Wat een geklungel.

 • mister Right

  Door alcohol gestimuleerd? Cultureel gestimuleerd ja, of gaan we halsstarrig blijven ontkennen waar het aan ligt.

 • danny janssens

  Die groep enkelingen waar men het steeds over heeft , wordt mijn gedacht toch alsmaar groter.

 • Frank Triolet

  Ja en dat is nog niet het einde