Duitse politie onderzoekt plannen mogelijke aanslag Keulen met "zeer giftige" stoffen

Speciale eenheden doorzochten gisterenavond de woning.
David Young/dpa Speciale eenheden doorzochten gisterenavond de woning.
Het parket in het Duitse Keulen onderzoekt of een Tunesiër en zijn vrouw van plan waren een aanslag te plegen met gif. Aanleiding is de ontdekking van "zeer giftige" stoffen in een woning in het stadsdeel Chorweiler in het noorden van de stad.

Gisteravond deed de politie een inval in het huis waarbij onder meer speciale eenheden werden ingezet. De 29-jarige man en de hoogzwangere vrouw werden geboeid afgevoerd. Om welke stoffen het gaat, is niet bekend. Volgens Duitse media is de vrouw een tot de islam bekeerde Duitse.

Justitie sluit een terroristische achtergrond niet uit. "We hebben besloten om snel in te grijpen om mogelijk gevaar af te wenden", verklaarde een politiewoordvoerder.

David Young/dpa6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Andre Winters

  Juliaan Van Reeth, ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Hun ideologie is dezelfde, enkel de uitvoering is anders.

 • Gerard Braeckmans

  Juliaan, er bestaan verschillende versies van de koran. Net als de bijbel wordt die soms herschreven volgens de benodigdheden en intenties van een of andere heerser of geestelijke. En laat ons eerlijk zijn, de christenen kennen er ook wat van. Die hebben ook wel enkele miljoenen afgeslacht met het kruis voorop.

 • Guiliaume WALTER

  Waarschijnlijk verward koppel.

 • Kurt Lyssens

  Mr. Visser, de vraag stellen is het antwoord weten...

 • Dirk Visser

  Wat is dat toch met al die Noord-Afrikanen die in Europa aanslagen komen plegen? Dit moesten eens christenen zijn die zulke aanslagen plegen in Noord-Afrika dan zou je wat zien. Wanneer komen allochtonen eens op tegen dit soort crapuul?