Duitse politie houdt naakte motorrijder staande: “Het is warm, nietwaar?”

Twitter
De warmte doet rare dingen met een mens. Daar kan de politie in de noordoostelijke Duitse deelstaat Brandenburg over meespreken. Ze hield gisteren een scooterrijder staande. Niet omdat hij geen helm droeg, wel omdat hij alléén maar een helm droeg. En sandalen.

Dat is te lezen op de Twitterpagina van de politie. Het enige wat de man kon zeggen was "Het is warm, nietwaar?", zo meldt de politie. 


De agenten waren coulant met de onverlaat: nadat hij zich geïdentificeerd had en een short had gekregen, mocht hij zijn weg verderzetten. In Duitsland moet iemand immers aanstoot nemen aan dergelijke strapatsen vooraleer er vervolgd wordt. 
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MONIQUE VAN LAECKEN

  @ Ronny Biesen, ik ben aangereden door een wagen en ongeveer 30m over het beton geschoven. Motorjas was weg en nog heel lichte schaafwonden op mijn armen. Ongeveer 3mm van de helm was weggeschaafd. Ik vind het ook vervelend bij zulk weer om met volle bescherming te rijden, maar je wil het niet meemaken zonder !!! Er is al heel goede doorwaaikledij met toch nog een goede bescherming. Nadien kan je niet meer zeggen " had ik maar "

 • Ronny Biesen

  Zouden alle Belgische motorrijders ook moeten doen, om te protesteren tegen die overdreven wet om altijd motorkleding te dragen. Ik denk zelf wel aan mijn welzijn. DE staat moet zich maar om andere en belangrijkere zaken buigen zoals lagere belastingen en meer koopkracht, enz.. Dus allen op de motor naakt naar Brussel.

 • Jan Boden

  Het werd duidelijk te heet onder zijn gat.

 • didier de coster

  voor mij ne frikandel special , goed gebakken aub

 • Mario Adams

  Hij heeft blijkbaar wel een serieus afdakske… En waar de zon niet komt, groeit er nie veel.. ;-)