Duitse politie houdt klopjacht op gewapende man (31) in Zwarte Woud die vier agenten ontwapende

De politie is volgens Bild op zoek naar de 31-jarige Yves Rausch
Getty Images/ Polizeipräsidium Offenburg De politie is volgens Bild op zoek naar de 31-jarige Yves Rausch
Helikopters cirkelen boven Oppenau in het Zwarte Woud: hier heeft een man, gewapend met pijlen, bogen, messen en pistolen, de politie bedreigd. Hij nam daarop de wapens van vier agenten af. Nu is hij op de vlucht. De Duitse politie is massaal ter plaatse. Lokale toegangswegen zijn afgesloten.

De politie heeft de mensen in Oppenau, 50 km ten noorden van Freiburg, opgeroepen om thuis te blijven. De voortvluchtige man zou camouflagekledij dragen. Volgens Bild gaat het om een Duitse staatsburger: de 31-jarige Yves Rausch. Hij zou vroeger bij een beveiligingsfirma gewerkt hebben en kwam eerder al met de politie in aanraking wegens verboden wapenbezit. Hij zou geen vaste verblijfplaats hebben. Er kan op dit moment niet ingeschat worden hoe gevaarlijk hij is en hoe zijn mentale toestand is, luidt het.

De politie had ‘s ochtends vernomen dat een verdachte man zich schuilhield in een hut. Toen agenten hem daar aantroffen, ontdekten ze dat hij een mes en een pistool had, evenals pijlen en bogen.

De man slaagde erin de vier aanwezige agenten te bedreigen en hen vervolgens zelfs te ontwapenen voordat hij de benen nam en het woud in vluchtte. Hoe dit is kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. De klopjacht is nog volop aan de gang. “Wij gaan ervan uit dat hij de vier wapens van de agenten bij zich draagt”, aldus Wolfgang Kramer, woordvoerder van de politie van Offenburg.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Hij heeft de agenten ontwapend en had ze kunnen doden. Maar dat heeft hij niet gedaan. Misschien wilt hij gewoon met rust gelaten worden en in een hut leven. Zo'n mooie maatschappij is het nu ook weer niet. Om te eten heb je wapens nodig. In Frankrijk zijn ze toleranter voor heremieten. Een echt strafblad lijkt hij niet te hebben.

 • Gino Vandenheede

  Dat heb je met lakse regeringen, de agenten hebben een wapen maar als ze het gebruiken worden ze gestraft. Er was hier toch ook één gaan lopen met het wapen van de agenten, moeten ze het gebruiken zouden ze het niet ze rap afgenomen worden. Het wordt hoog tijd dat men harder optreedt en effectieve straffen oplegt aan mensen die zich niet aan de regels houden.

 • Michael Ceelen

  Rambo in echt!!

 • Francine Leuckx

  Hoe een man vier agenten kan ontwapenen is mij een raadsel

 • Dieter Van Genechten

  Wanneer het om zo iemand gaat, kan ineens de naam, voornaam en foto metéén worden vrijgegeven. Zo doorzichtig.