Duitse politie druk met trouwstoeten met schoten op snelweg: veertig keer uitrukken in week tijd

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
De politie heeft in Noord-Rijnland-Westfalen de handen vol aan uit de hand gelopen huwelijksfestiviteiten. Agenten moesten vorige week veertig keer uitrukken, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat. Het gaat om een record.

Feestende bruiloftsgangers maakten het volgens de autoriteiten op allerlei manieren te bont. Zo sloegen getuigen in Lüdenscheid alarm over schoten tijdens een bruiloftsstoet. Toegesnelde agenten vonden vervolgens een alarmpistool in de wagen van een 25-jarige man uit Essen. In de stad Hagen blokkeerden bijna twintig auto's een rijbaan omdat de inzittenden foto's wilden nemen.

De politie moest in totaal zeven keer in actie komen op de snelwegen vanwege dergelijke incidenten. Ook is zeven keer melding gemaakt van schoten, waarbij in vijf gevallen kon worden vastgesteld dat daar ook sprake van was. Agenten namen zeven rijbewijzen in beslag en maakten zestien keer proces-verbaal op.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Kindt

  Auto met inhoud in beslag nemen. Bestuurders effectieve gevangenisstraf wegens ordeverstoring en ketterij..

 • willem merken

  En zo brengen ze hun cultuur naar het (nog) vrije westen om hier de sociale zekerheid te plunderen

 • peter Frederix

  Daar doen ze wel iets zoals boeten geven en rijbewijzen intrekken. Hier doen ze niets of komen ze als alles al gedaan is en er niets meer te zien is.

 • marc duts

  alle voertuigen in beslag nemen