Duitse politie doet huiszoekingen bij extreemrechtse terreurgroep die “burgeroorlog wilde ontketenen”: 12 arrestaties

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
De Duitse politie heeft op dertien locaties in zes deelstaten huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar een verdachte extreemrechtse terreurgroepering. Daarop werden twaalf mensen gearresteerd, meldt het federale parket.

Vier van hen worden ervan verdacht een extreemrechtse groepering "van terroristische aard" te hebben gevormd. Alle twaalf verdachten zijn Duitse burgers en zullen vandaag of morgen voor de rechter moeten verschijnen. De groepering wordt ervan verdacht aanvallen te hebben gepland op politici, asielzoekers en moslims. De plannen hadden nog geen concrete vorm aangenomen, maar volgens het parket wilde de groepering een soort van burgeroorlog in Duitsland ontketenen.

Acht anderen worden ervan verdacht de groep te steunen en zouden financiële steun willen bieden, wapens aanleveren en helpen bij toekomstige aanslagen. De eerste verdenkingen tegen de groep waren niet voldoende om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen. De nieuwe huiszoekingen waren bedoeld om meer bewijzen te verzamelen en vonden plaats in Baden-Württemberg, Beieren, Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen, Rijnland-Palts en Saksen-Anhalt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anne Callebaut

    Te laat,daar is Merkel de schuld van en de schrik zit er in zeker in Thuringen. De Duitsers zijn het daar beu met hun brave nieuwe Duitsers.