Duitse politie bevestigt arrestatie van drie Irakezen op verdenking van terrorisme

Christoph Schmidt/dpa
Drie Irakese mannen zijn in het noorden van Duitsland gearresteerd op verdenking van terrorisme, heeft de Duitse politie woensdag bevestigd. Het trio had plannen om een aanslag te plegen.

De drie verdachten zijn tussen de 23 en 36 jaar oud, en werden gearresteerd bij een inval in de vroege ochtend in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. De twee 23-jarigen worden beschuldigd van het plannen van een grote aanval, de 36-jarige man wordt ervan beschuldigd hen steun verleend te hebben. Hun plannen waren ingegeven door islamistische principes. Volgens de openbare aanklager hadden ze geen specifiek doelwit in gedachten, en is het niet duidelijk of ze tot een gevestigde terreurgroep behoren.

De politie doorzocht ook woningen in de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren en in de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg, maar daar werd niemand gearresteerd.

Het tijdschrift Spiegel schreef dat de mannen hun plannen begonnen maken bij hun aankomst in Duitsland in 2015, en daarbij hulp kregen van anderen via de gecodeerde berichtendienst Telegram. Spiegel meldde dat onderzoekers ontdekten dat de mannen instructies voor het maken van een bom hadden gedownload op het internet, en waren begonnen met het verzamelen van explosief materiaal uit vuurwerk. Ze hadden ook ontstekingsapparatuur uit Groot-Brittannië besteld. Nog volgens het tijdschrift had een van de verdachten gezegd zoveel mogelijk “ongelovigen, maar geen kinderen” te willen doden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • adrian Kowalczykiewicz

    Een van de verdachten had gezegd zoveel mogelijk “ongelovigen, maar geen kinderen” te willen doden.... Nou, diegene die dat gezegd zou hebben, zou ik een tweede kans geven... ??? Echt?

  • Philomena Vanderweyen

    Denk dat de veiligheidsdiensten in Europa nog veel werk gaan hebben.