Duitse politie arresteert terreurverdachte die aanslag wilde plegen op kerstmarkt

Thinkstock
In het Duitse Karlsruhe is opnieuw een terreurverdachte opgepakt. De man zou een aanhanger van Islamitische Staat zijn die een aanslag plande op de kraampjes rond de ijspiste op de Schlossplatz in Karlsruhe. Dat deelt de openbare aanklager mee.

De 29-jarige Dasbar W. wordt verdacht van de verspreiding van terreurpropaganda, zo luidt het in een persbericht van het kabinet van de openbare aanklager.

De man zou in juni 2015 van Duitsland naar Irak gereisd zijn, waar hij van maart tot juli 2016 streed aan de zijde van Islamitische Staat.

Na zijn terugkeer naar Duitsland in juli 2017 begon hij met het beramen van een aanslag op de kerstmarkt, waarop hij met een wagen wilde inrijden. De man zou ter voorbereiding herhaaldelijk de locatie van de kerstmarkt verkend hebben. Volgens de autoriteiten probeerde hij de voorbije maanden vruchteloos een job als chauffeur bij verschillende koerierdiensten te pakken te krijgen. De verdachte verschijnt morgen voor de rechter.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Houben

  Pas als een politieker eens op een Kerstmarkt met gezin rondwandelt als een van die gestoorde terroristen erin rijdt, zal de politiek wakker worden en de massamoordenaars uit onze maatschappij verwijderen.Er moeten eerst bij hén slachtoffers vallen anders blijven ze pamperen.

 • Filip De Cononckx

  Bedank Merkel. Voor wie het zou denken, dit heeft niets met terrorisme of islam te maken. Hun moeders hebben het gezegd. Het zijn jongeren die niets beters te doen hadden en geen andere kansen kregen. Niet stigmatiseren.

 • Mustafa Weinbaum

  Niet enkel Merkel bracht de Europeaan het pseudo-religieuze neofascisme. Obama moest oorlog voeren in Syrië en stak een volksverhuizing in gang. Clinton drukte de oorlog in Lybië door en zette ook een toestroom in gang. En Juncker wil nu Polen straffen omdat ze daar de invasie weigeren. Europa werd verkocht.

 • guido vermeyen

  hier wordt duidelijke taal geschreven...

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Blijf weg van Kerstmarkten, eindejaars vuurwerk of andere volksophopingen waar geen ingangscontrole kan plaastvinden. Waarom risico lopen ?