Duitse politie arresteert smokkelaars die 37 puppy’s naar België wilden brengen om ze illegaal te verkopen

Bundespolizei Waidhaus
De Duitse politie arresteerde vandaag twee Hongaarse mannen die maar liefst 37 hondjes in hun wagen vervoerden. De dieren zaten opeengestapeld in hamsterkooien, dozen en kratten. Volgens de federale politie waren de mannen onderweg naar België om de puppy’s illegaal in ons land te verkopen. 

De twee mannen uit Hongarije, van 41 en 43 jaar oud, werden door de Duitse politie op de A6 tegengehouden tijdens een politiecontrole. In de koffer van de wagen vonden agenten verschillende dozen met hondjes, waaronder pugs, yorkshire terries, havanezers, maltezers en Franse Bulldogs. Ook onder de passagiersstoel stonden kratten met puppy’s. In totaal zaten in de wagen 37 puppy’s. De diertjes zijn maximum een paar weken oud. 

De politie vermoedt dat de mannen onderweg waren naar België om de dieren illegaal in ons land te verkopen. Het zou nog minstens vijf uur duren vooraleer de Hongaren, die via Tsjechië naar Duitsland reisden, de Belgische grens zouden bereiken. Dat betekent dat de diertjes in totaal zeker elf uur in de auto moesten doorbrengen. (Lees hieronder verder.)

Bundespolizei Waidhaus

Een dierenarts uit het district Neustadt an der Waldnaam stelde vast dat de puppy’s vermoeid en uitgedroogd waren en liet de hondjes overbrengen naar opvangcentra in Wunsiedel, Regensburg en Neurenberg. Ze zitten momenteel in quarantaine, tot ze opnieuw voldoende energie hebben. 

De Hongaarse mannen riskeren een boete van minstens 25.000 euro voor dierenverwaarlozing en illegale handel. Dat bedrag kan nog verder stijgen door onder meer de kosten voor vaccinaties.

Bundespolizei Waidhaus21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gilbert dejonghe

  Die moeten goed gestraft worden en wagen in beslag worden genomen .Die boete is veel te klein want die gaan dat betalen en binnen een maand staan ze hier weer met en ander voer puppy 's .Die verdienen er genoeg aan .Nu nog te weten komen waar zij deze gingen verkopen en ook deze verkoper goed straffen.Er staan er op 2 de hands die geen enkele kweek koppel hebben zitten maar wel meer dan 30 puppy's hebben zitten ,vanwaar komen die ,denk eens goed na .

 • Peter Vandenweyer

  Zolang mensen goedkopere honden willen kopen blijft dit bestaan.... Maar ja....men wil ook niet wachten ....vandaag zin in een puppy....hop...kopen....ipv eerst te informeren en te vragen naar afkomst....en echt schandalig dat er dan ook nog dierenartsen zijn die de pups van de nodige papieren voorzien....

 • Joachim Albert

  Ipv hondjes uit asielcentra te adopteren, dan is dit nooit meer nodig Straffen zouden ook heel hoog moeten zijn, nu misschien 6 maand voorwaardelijk

 • Leo Decap

  Goed dat ze in Duitsland gepakt zijn. Hier zouden ze vermoedelijk een vermaning gekregen hebben.

 • Kris Deka

  Wat is dat toch deze week met al dat dierenleed in het nieuws, deze mensen lang opsluiten aub