Duitse peuter raakt zwaargewond door weggegooide fles uit voorbijrijdende trein

Beeld ter illustratie, kind in ziekenhuis.
Getty Images Beeld ter illustratie, kind in ziekenhuis.
Een 2-jarig meisje is in Duitsland zwaargewond geraakt toen ze in een station werd getroffen door een fles die uit een voorbijrijdende partytrein werd geslingerd. De peuter verkeerde zaterdagochtend nog in levensgevaar maar dat is na een operatie geweken, aldus Duitse media. Volgens de politie is haar toestand nu stabiel.

Het incident was in het station van de plaats Kamen bij Dortmund (Noordrijn-Westfalen). De vader kwam met zijn dochtertje op de arm op het perron toen het kind op het hoofd werd geraakt door de fles. Het gaat volgens lokale media waarschijnlijk om een lege whiskyfles die uit de partytrein werd gegooid. 

In de trein werd muziek gedraaid en feest gevierd. De politie liet het voertuig stilhouden op het station van de plaats Greven. Alle passagiers werden ondervraagd en moesten zich identificeren.

De politie was vandaag nog op zoek naar de dader. Niemand reageerde op een oproep van de onderzoekers aan de dader om zich te melden. Na urenlang oponthoud mocht de trein daarna verder naar Norderney maar van een feeststemming was geen sprake meer. De passagiers zullen later opnieuw door de politie worden verhoord.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frank Vermeesch

    Erg, wanneer je een volle fles of blik meebrengt kan je die toch leeg weer meenemen..... Wat en rot opvoeding krijgen die tieners tegenwoordig.