Duitse moskeeën ontruimd na dreigementen

De moskee van Keulen moest eergisteren al ontruimd worden.
Marius Becker/dpa De moskee van Keulen moest eergisteren al ontruimd worden.
Duitse moskeeën worden dezer dagen geplaagd door diverse bommeldingen met ontruimingen als gevolg. Zo werd eerder deze week de centrale moskee van Keulen ontruimd. Vandaag was het de beurt aan moskeeën in München en Dortmund. 

Het complex van de Ditib-moskee werd dinsdag ontruimd en urenlang doorzocht na een dreigement per e-mail. De politie vond niets. Vanmorgen volgden dreigementen aan het adres van twee moskeeën in München. Ook daar werd de boel ontruimd maar niets gevonden.

Namiddag volgde een dreigement per e-mail aan het adres van een moskee in Iserlohn, bij Dortmund. Die werd ontruimd. De politie doorzocht het gebouw maar vond niets.

Duitsland heeft de afgelopen maanden diverse keren te maken gehad met een serie bommeldingen, vooral bij openbare gebouwen zoals stadhuizen. Die leidden ook telkens tot ontruimingen zonder dat er iets werd gevonden. Eerste onderzoek wees uit dat de dreigementen afkomstig waren uit rechts-extremistische kringen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.