Duitse minister Seehofer wil snel migrantenakkoord met Italië

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (L) en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (R).
AFP De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (L) en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (R).
De Duitse minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken hoopt eind juli of begin augustus een akkoord te sluiten met Italië over het terugnemen van migranten. Die intentie hebben beide landen uitgesproken, zei Seehofer na een ontmoeting met zijn Italiaanse collega Matteo Salvini in Innsbruck.

Ook zal verder worden gesproken over de hulp aan migranten op zee. "Dat is ook een legitieme zorg van Italië", aldus de Duitse minister. Salvini maakte na afloop van de ontmoeting duidelijk dat Italië geen enkele migrant terugneemt als de Europese Unie niet haar buitenste grenzen beveiligt.

Seehofer, die in eigen land de migratieproblematiek op de spits dreef, sprak van een goede sfeer tijdens het gesprek. "De geest van vandaag was erg oplossingsgericht, maar tussen een goede start en een echte oplossing aan het eind liggen meestal nog lastige discussies."
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jef Denijs

    Italië moet wel erg dom zijn om zulk akkoord te sluiten. Merkel heeft de deuren wagenwijd opengezet, ze moet nu maar opstappen.

  • Heidi Werbrouck

    Seehofer jongen, zoek eens op: je in je eigen voet schieten. Italië zal niks niemendal terugnemen en er evenmin nog binnenlaten. Das Mädchen heeft u bij uw pietje, en goed ook.