Duitse Luis (2) sterft na opsluiting op snikhete zolder, vader verdacht van moord

Kindje Luis
CEN Kindje Luis
Een 2-jarig kindje is in juli in het Duitse Essen overleden doordat hij 18 uur lang zat opgesloten in een snikhete zolderkamer. Zijn vader wordt verdacht van moord. Het gaat om een bekende van de politie. 

Het was buiten 30 graden toen de 31-jarige Benjamin S. zijn zoontje Luis zonder water zou hebben opgesloten in de zolderkamer. Het kind overleed uiteindelijk door een hitteshock.

Deurklink

Om ervoor te zorgen dat de peuter niet kon ontsnappen, zou de vader de deurklink van de deur hebben gehaald. De politie stuurde na een verontrustend telefoontje enkele agenten naar het huis. Toen zij aankwamen, stond de vader van het kind voor het huis te schreeuwen: “Mijn kind sterft, kom snel naar boven.”

Toen de spoedarts de zolderkamer op de derde verdieping bereikte, was de jongen niet meer te redden. Hij werd ter plekke dood verklaard. De vader heeft nog altijd niet bekend, maar wordt nu wel vervolgd, zo is vandaag duidelijk geworden. De openbare aanklager, Elke Hinterberg, noemde de actie van de vader ‘barbaars’ en voegde eraan toe dat het kind ‘onvoorstelbaar leed’ had doorgemaakt.

Jeugdzorg

De moeder van de peuter, de 21-jarige Angelina B., was al dagen niet meer thuis geweest op het moment dat het kind overleed. Jeugdzorg heeft de twee zussen van de jongen, van 4 en 1 jaar oud, uit huis gehaald. Volgens lokale media was het gezin bekend bij sociale diensten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leonarda Van Opbroecke

  18 u zonder eten, drinken, proper pampertje, een knuffeltje of wat affectie. Arm kindje. Rust zacht.

 • Ann Verschueren

  Ze zijn gekend bij de politie, er is een dossier bij de sociale diensten... dus...administratief is alles oké !?!?

 • MYRTHE PASS

  Als dit gezin bekend is bij de sociale instanties en de vader bekend is bij de politie, waarom werden die peuters en kleuter niet eerder uit dat gezin gehaald? Waarom moet er altijd een dode vallen, eer de instanties acties ter bescherming van het kind ondernemen? Waarom wordt er door de overheid geen chemische castratie of sterilisatie verplicht? Het is duidelijk dat zowel de moeder als de vader niet opgewassen zijn om kinderen op te voeden en ze hadden al drie kinderen.

 • Chris Troch

  Kinderen komen er waar er beter geen zouden komen........ het is hartverscheurend.......

 • Gerd Van nieuwenhove

  Steeds maar kindermishandeling ... En iedereen keek toe ! Maar energiek reageren is er niet bij ? (Ook bij ons inVlaanderland . )