Duitse kankerpatiënt van 78 schiet twee dokters dood

AFP
De man die maandag twee dokters doodschoot in een Duitse artsenpraktijk was een 78-jarige kankerpatiënt. Hij pleegde na zijn daad zelfmoord. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de schietpartij en de ziekte van de man.

In zijn huis werd een afscheidsbrief gevonden. "Ik wil geen graf. Ik wil verbrand worden, maar ik wil geen urn. Er moeten geen herinneringen overblijven", schreef hij. Agenten ontdekten in de woning ook een klein wapenarsenaal. De man had zeker zes lange vuurwapens en drie pistolen.

Steeds verwarder
Volgens het Duitse Openbaar Ministerie was de man de laatste tijd steeds verwarder. Hij zou zijn buren ervan hebben beschuldigd "hem met apparaten te bestralen". Daardoor zou hij last hebben gekregen van hartklachten en zweetaanvallen. Ook zou de straling zijn tv storen.
 
Desondanks was er geen aanwijzing dat de man een gevaar voor zichzelf en voor anderen vormde, verklaarde de geestelijke gezondheidsdienst. Hij kon daarom niet gedwongen worden behandeld.
 
Agent beschoten
De man ging gisterenmiddag rond 16 uur naar de huisartsenpraktijk in het plaatsje Weilerbach, niet ver van Kaiserslautern in het zuidwesten van Duitsland. In de behandelkamer schoot hij een 46-jarige arts dood. Diens oom, ook huisarts, schoot te hulp en werd eveneens omgebracht.

Een arts-assistente raakte gewond. Een derde huisarts slaagde erin de schutter het wapen uit handen te nemen. De bejaarde man vluchtte naar zijn huis. Daar schoot hij op een agent, waarna hij zich van het leven beroofde.

AFP
AFP