Duitse jongen steekt school in brand wegens oudercontact

Getty Images/iStockphoto
Een 15-jarige Duitse jongen is veroordeeld tot 4,5 jaar jeugddetentie omdat hij vorig jaar tot drie keer toe de school in Schleiden (Noord-Rijnland-Westfalen) waarop hij zat in brand stak in. Dat zou hij hebben gedaan om het geplande oudercontact te voorkomen. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor zes andere branden in dezelfde regio.

De jongen stak zeker een huis in brand, waarbij twee bewoners ternauwernood konden ontsnappen. Een vrouw die uit de woning sprong raakte daarbij gewond. De schade van de zeven branden wordt geschat op ongeveer 9 miljoen euro.

De rechter verlaagde de aanvankelijke straf omdat de jonge pyromaan goed meewerkte met het onderzoek. Bovendien verontschuldigde hij zich.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ik zou hem inlijven bij de brandweer. Stropers worden heel vaak heel goede boswachters.

 • Norbert Bauwens

  Geef hem een diploma en werf hem aan bij de brandweer, daar zit hij aan de bron.

 • dirk govaerts

  beloon ze binnenkort met een glas chocomelk en een koekje als ze nog wat misdoen . Het enige wat hij zou mogen krijgen voor zn medewerking en excuses is een matras en dekens in zn cel

 • Michael Dimers

  Och ja … hij verontschuldigde zich en dat maakt alles goed ??? En jullie geloven die aap ???