Duitse industriële productie herstelt minder dan verwacht

Duitse elektriciteitscentrale
© Bart Leye Duitse elektriciteitscentrale
De Duitse industriële productie is in mei met 7,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft het Duitse statistiekbureau bekendgemaakt. In april was er nog sprake van een ongekende krimp van de industriële productie, als gevolg van coronamaatregelen die tot fabriekssluitingen leidden.

Economen hadden in doorsnee een sterker herstel verwacht. Ze rekenden op een toename van de industriële productie van 11,1 procent op maandbasis.
In april ging de industriële productie met een bijgestelde 17,5 procent omlaag, de sterkste daling sinds de metingen in 1991 begonnen.

Dat de crisis nog steeds zwaar weegt, blijkt uit de jaarvergelijking. Tegenover mei vorig jaar lag de productie 19,3 procent lager. Ook vergeleken met februari, toen de productie 19 procent hoger lag, tekent de impact van de pandemie zich duidelijk af. Toen waren de maatregelen vanwege het virus nog niet van kracht. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vaneylen Pierre

    Dan zullen we maar zwijgen van de Belgische, waar enkel staken en looneisen in de niet economische sectoren de plak zwaaien, terwijl vele bedrijven in serieuze ademnood verkeren. Van solidariteit gesproken.