Duitse ex-verpleger die tientallen patiënten vermoordde in beroep tegen levenslange celstraf

Ex-verpleger Niels Högel, die tientallen patiënten vermoordde en vorige week in Duitsland tot levenslang veroordeeld werd, heeft beroep aangetekend. Dat heeft de rechtbank van Oldenburg vandaag bekendgemaakt.

De rechtbank achtte de 42-jarige man vorige week schuldig aan 85 moorden op patiënten. Högel vermoordde zijn slachtoffers tussen 2000 en 2005 in klinieken in Oldenburg en Delmenhorst.

Högel werd beschuldigd van in totaal honderd moorden. In vijftien gevallen sprak de rechtbank hem vrij. Högel had zelf 43 moorden bekend. Het is het grootste seriemoordproces in de naoorlogse geschiedenis van Duitsland.

Reanimatie

De man injecteerde ernstig zieke patiënten met medicijnen, die onder meer levensbedreigende hartritmestoornissen teweegbrachten. Volgens de aanklager deed hij dat om door zijn collega’s te worden geprezen als hij de slachtoffers met succes reanimeerde. Tientallen patiënten overleefden het echter niet.

Als het beroep wordt toegewezen, zal een hogere rechtbank alleen mogelijke procedurele of juridische fouten onderzoeken en niet de feiten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.