Duitse ex-scoutsleider beschuldigd van jongens bijna 700 keer te misbruiken

Illustratiefoto.
thinkstock Illustratiefoto.
In Duitsland is een voormalige scoutsleider opgepakt en aangeklaagd voor kindermisbruik. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Freiburg, in het zuidwesten van het land. De 41-jarige man wordt ervan beschuldigd vier jongens tussen 2010 en 2018 seksueel te hebben misbruikt. De slachtoffers waren toen tussen de 7 en 14 jaar oud.

Het eerste slachtoffer was acht jaar toen het misbruik in 2010 begon. Over een periode van drie jaar zou de man hem zeker veertien keer hebben misbruikt.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de man ook aangeklaagd voor 131 gevallen van seksueel misbruik op een tweede slachtoffer, een zevenjarige jongetje.

Aan het derde slachtoffer, dat elf jaar was toen het misbruik aanving, zou de oud-leider zich vanaf 2014 meer dan vijfhonderd keer hebben vergrepen. De man ontmoette het vierde slachtoffer - een achtjarige - twee keer op een camping in Freiburg in 2017 en 2018.

In totaal formuleerde het Openbaar Ministerie 696 aanklachten van seksueel misbruik tegen de veertiger.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Saar Caron

    Weet je het woord misbruik klinkt altijd zo verzachtend. Deze pedo's steken hun ding overal waar ze willen bij kinderen. Zelf als volwassen is dat al walgelijk soms. Verkrachting is wat het is!