Duitse brandweerlui geven toe: “Zelf branden gesticht om ze te kunnen blussen”

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Drie Duitse brandweermannen hebben toegegeven dat ze opzettelijk branden stichtten in de West-Duitse stad Neuss, om ze te kunnen blussen. Een van de verdachten vertelde vandaag aan de rechter in Düsseldorf dat ze tussen oktober 2017 en januari 2018 dertien branden veroorzaakten.

De drie, tussen 20 en 23 jaar oud, waren vrijwilligers bij het brandweerkorps. De beschuldigden zeiden dat ze hun daden stelden uit "een verlangen om branden te blussen". De advocaten van de twee medeverdachten gaven gelijkaardige verklaringen voor de start van het proces.

De twintigers staken auto’s, vrachtwagens en motorfietsen in brand. Hun acties veroorzaakten volgens de openbare aanklagers voor net geen miljoen euro schade, aan voertuigen en gebouwen.  Ze riskeren gevangenisstraffen en hoge schadevergoedingen.

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • alain schils

    Dat er pyromanen bij de brandweer "werken" is algemeen geweten. Dit is een heel triestige vaststelling voor de brandweerlui die wel hun beroep ter harte nemen. Zij doen hun uiterste best om zo vlug mogelijk ter plaatse te gaan. Volgens de ramptoeristen zijn toch altijd te laat. Diezelfde ramptoeristen steken geen poot uit en maken selfies.

  • johanneke li

    wat een idioten! als ze willen blussen dat ze het dan doen in het kader van een oefening met voorwerpen die wel in brand gestoken mogen worden van containerpark/autoschroothoop en dergelijke, maar toch niet met het bezit van mensen/bedrijven!

  • DIRK VAN DESSEL

    Dat doet me denken aan cafébazen die zoute chips of zoute pinda's aan klanten voederen om hen meer te doen drinken tegen dorst , door zout opgewekt