Duitse ‘boscrèche’ moet deuren sluiten omdat agressieve wolf in de buurt ronddwaalt

Naar schatting leven er wel honderd roedels in Duitsland.
AFP Naar schatting leven er wel honderd roedels in Duitsland.
Een kinderdagverblijf in het Duitse Sleeswijk-Holstein moet de deuren sluiten omdat er een wolf in de buurt ronddwaalt. Die zou tamelijk agressief zijn en reeds talrijke schapen hebben gedood.

Eigenlijk is het niet vreemd dat er een wolf in de buurt rondzwerft: naar schatting leven er wel honderd roedels in Duitsland. Bovendien staat het kinderdagverblijf pal in het midden van een bos. Het gaat om een zogenaamde ‘waldkita’ wat zoveel betekent als ‘boscrèche’, een populair concept waarbij de activiteiten met de kinderen vooral buiten doorgaan.

In een poging het kinderdagverblijf langer open te houden, ondanks de wolf, had de waldkita alvast maatregelen genomen. De kinderen mochten alleen in groepjes naar buiten en het personeel had fluitjes gekregen om de wolf – die het nummer GW1430m kreeg - weg te jagen.

“De wolf is mensenschuw en zal niet meteen kinderen aanvallen”, legt de directeur van de crèche uit. “Maar we hebben wel de verantwoordelijkheid om de kinderen voor 100 procent veilig te houden.” Zodus werden de kinderen naar een ander kinderdagverblijf gebracht.

Een grote opluchting voor de ouders. “Elke dag hoor je dat de wolf schapen pakt. Dat kan niet alleen honger zijn”, zucht een ongeruste moeder over de “agressieve” wolf.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vismale

  Helaas lijden nog veel te veel mensen aan het 'Roodkapje-Syndroom' want wie kinderen een bos instuurt waar gevaarlijke aanranders en verkrachters rondlopen kan er zeker van zijn dat die kinderen veel meer schade berokkenen!

 • Lucien Mertens

  Een "hongerige" wolf zoekt een prooi meneer Levich, en liefst een gemakkelijke, als er dan toevallig een kind zijn pad kruist is dat net zo goed prooi als een schaap of kalf. Wolven horen/kunnen niet in door mensen overbevolkte landjes als het onze, dat is om problemen vragen. De rest is goedkoop sentiment.

 • Henri Levich

  Het is onvoorstelbaar hoeveel onzin en fantasie verhalen de ronde doen over de wolf. Weet dat huishonden veel gevaarlijker zijn, wel aanvallen en ernstige bijtwonden veroorzaken. Als men de wolf met rust laat is deze gelukkig binnen zijn territorium en zijn voeding zal voorzien door speels op meestal klein wild te jagen. Buiten zijn territorium opgemerkt is dit het kenmerk dat deze is gestoord en wellicht opgejaagd door meestal menselijk jagende concurrenten.

 • Ronny Cuypers

  Een stevige omheining kan wonderen doen.

 • Karel Vanormelingen

  Inderdaad dan en wees gerust vanaf moment er een roedel is met min 5 leden zullen deze moordenares alles aanpakken wat op hun weg komt , hier stond een paar maanden geleden 1 in de weide op 40 m van mij en wees gerust hij liep niet weg kwam dichterbij ( maar ik was voorzien ) bevoegde instanties op de hoogte gebracht maar ....