Duits reddingsschip redt opnieuw 44 migranten op Middellandse Zee

Reddingsschip Alan Kurdi.
SEA-EYE Reddingsschip Alan Kurdi.
Een boot van de Duitse ngo Sea-Eye heeft opnieuw 44 migranten gered op de Middellandse Zee aan de kust van Libië. Dat gebeurde in samenwerking met de Maltese autoriteiten, liet de ngo gisteravond op Twitter weten.

De migranten, waaronder vier vrouwen en drie kinderen, waren door mensen in een privévliegtuig gespot in een houten bootje en werden door de Alan Kurdi opgepikt. "Een schip van de Maltese kustwacht is onderweg om de mensen op de Alan Kurdi aan wal te brengen", aldus de organisatie. Die berichten werden niet bevestigd door Malta.

Zondag besliste Malta om 65 migranten aan boord van de Alan Kurdi dan toch aan land te laten gaan. Italië had eerder al geweigerd om het schip binnen te laten.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Ik heb er geen probleem mee dat mensen gered worden, enkel zouden ze het recht op asiel moeten verliezen wanneer ze illegaal de EU binnenkomen, zoals het Australisch model! Maar de EU is te laks om daadkrachtige beslissingen te nemen, de ondergang van onze welvaartsstaat is nabij want er staan nog miljoenen Afrikanen klaar...

 • Ann Verschueren

  Aan de kust in Libië. dat is zo goed als ze rechtstreeks gaan halen daar. Spijtig voor de échte goede doelen, maar van mij al lang geen eurocent meer aan geen enkele.

 • Ronald Beintema

  De eigenzakkenvullers van de EU in Brussel vinden dit wel best.....als ze er tegen in gaan, dan verliezen ze hun baan.....

 • Ronald Beintema

  Voor de duidelijkheid....deze mensen zijn niet op zee gered, maar illegaal overgebracht naar Europa!!!

 • Marc Baeyens

  Onmiddelijk doorvaren naar Duitsland.