Duits pretpark past 'Holocoaster’ aan na felle kritiek op hakenkruisvorm

De gewraakte attractie.
Videostill SWR De gewraakte attractie.
Een attractie in een pretpark in het Duitse Löffingen is gesloten omdat hij eenmaal in de lucht teveel op twee hakenkruizen lijkt. Op sociale media kwam er zodanig veel commentaar binnen op de Eagle Fly dat het park Tatzmania niet anders kon dan het draaiende object aan de grond te houden. 

De Eagle Fly krijgt nu een ander uiterlijk, stelt pretparkdirecteur Rudiger Braun tegenover regionale media. “Ik wil me verontschuldigen tegenover alle mensen die zich aan het ontwerp gestoord hebben of zich beledigd voelen.”

Hij zegt de gelijkenis tussen de Eagle Fly en de swastika pas gezien te hebben toen de attractie eenmaal in gebruik genomen was. In het park zelf kwamen er geen klachten binnen, maar op sociale media was er het nodige commentaar.  De attractie is daar zelfs al omgedoopt tot de ‘Holocoaster’.

Het Zuid-Duitse park gaat de Eagle Fly nu aanpassen, zodanig dat het uiterlijk van de attractie geen associaties met het oorlogsverleden meer oproept. De Eagle Fly of Adlerflug  was sinds eind juni open. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Waar halen ze het toch vandaan om zich kilometerlange tenen aan te meten waarop beweerdelijk intentioneel zou op getrapt worden bij de aanblik van een pretpark tuig ?

 • Herman Huysentruyt

  Gaat die onzin dan nooit stoppen?

 • Herman Huysentruyt

  Gaat die onzin dan nooit stoppen?

 • JAN krommentak

  Echt ? dit is nochtans een Grieks symbool voor geluk ! dus moeten wij die nu allemaal vernietigen ?

 • Patrick De Clercq

  Waar sommigen allemaal op letten. Die hebben niets anders te doen zeker?