Duits kerstfeest ontsierd door steekpartij: man (51) zwaargewond

(archieffoto)
EPA (archieffoto)
Tijdens een kerstviering in een pastorie in het Oost-Duitse Bad Schlema, bij Chemnitz, is op kerstavond een 51-jarige man neergestoken en zwaargewond geraakt.

De viering was bedoeld voor de armen. Toen er cadeaus werden uitgedeeld ontstond er ruzie tussen verschillende mannen, onder meer uit Syrië en Iran. Een 53-jarige Syriër zou meerdere malen tot de orde zijn geroepen, waarna hij gevraagd werd het liefdadigheidsevenement te verlaten.  Hij keerde later met enkele anderen terug en vloog de 34-jarige Iraniër aan.

Toen een 51-jarige medewerker van de pastorie de vechtersbazen uit elkaar wilde halen, werd hij met een mes gestoken. Volgens nieuwssite Bild verkeert de man niet in levensgevaar. De Iraniër liep lichte verwondingen op. De politie is volop op zoek naar getuigen. Het is niet duidelijk of er reeds arrestaties zijn verricht.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • stefan crama

    Respect voor onze tradities en geloof is hier ver te zoeken.

  • Willem Van Onsem

    Veel beterschap...

  • Leonarda Van Opbroecke

    Syrier, Iranees. En op Europeanen wordt de stempel onverdraagzaamheid gedrukt tegenover buitenlanders.