Duits Ikeafiliaal laat moslims bidden op parking voor einde ramadan

Honderden moslims verzamelden op de Ikeaparking in Wetzlar om er samen te bidden.
IGMG WETZLAR FATİH CAMİİ Honderden moslims verzamelden op de Ikeaparking in Wetzlar om er samen te bidden.
Een Ikea in het Duitse Wetzlar bij Frankfurt liet zondag zo’n 800 moslims toe om op de parking van het filiaal in de openlucht te bidden voor het Suikerfeest. De Zweedse meubelgigant kreeg daar op sociale media veel lof voor.

Zondag was het einde van de ramadan en dat vieren moslims traditioneel ook met een slotgebed. In coronatijden is dat niet evident. In de lokale moskee van Wetzlar was het niet mogelijk om te bidden. De moskee vroeg toelating om de parking van het Ikeafiliaal te gebruiken voor het gebed. Kadir Terzi had er maar weinig hoop op. “Maar de manager aarzelde geen seconde en zei: ‘ja, je mag er bidden’. Ik was verbaasd en blij tegelijkertijd”, zei Terzi daarover.

De moskee vroeg de gelovigen om zelf gebedsmatjes mee te brengen, een mondmasker te dragen en afstand te houden. Kinderen onder de twaalf moesten thuis blijven, zoals de coronamaatregelen in Duitsland dat voorschrijven. Stewards leidden alles in goede banen.

Terzi zei nog dat het gebed erg belangrijk was voor heel wat moslims die zich tijdens de ramadan geïsoleerd voelden door de coronaregels. “De ramadanmaand was compleet anders, zonder contact met anderen, zonder bezoek en zonder samen het einde van het vasten te beleven.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • alain schils

    Zo kan het dus ook met respect voor elkaar en zonder de fake-foto's van het VB om de boel op te jutten en haat te zaaien.