Duits humanitair schip draagt naam van aangespoelde peuter Aylan

AFP
Een Duits humanitair schip dat opereert op de Middellandse Zee is omgedoopt tot "Aylan", verwijzend naar Aylan Kurdi, de jongen die op 2 september 2015 aanspoelde op een strand in Bodrum.

Abdullah Kurdi, de vader van Aylan, en zijn zus Tima waren er vandaag bij toen het schip in het Spaanse Palma de Mallorca zijn nieuwe naam kreeg. Voorheen had het schip van de Duitse ngo Sea-Eye de naam "Professor Albrecht Penck".

Het levenloze lichaam van de 3-jarige Aylan Kurdi spoelde op 2 september 2015 aan op een strand in Bodrum. De foto's van het Syrische jongetje gingen toen de wereld rond en veroorzaakten heel wat opschudding. Toen de boot zonk waarmee hij en zijn familie het Griekse eiland Kos probeerden te bereiken, kwamen ook nog elf anderen om, onder wie zijn 5-jarige broer en zijn moeder.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • diane colman

  Die humanitaire schepen zouden alleen, als ze er al moeten zijn,mogen dienen om de mensen veilig naar hun land terug te brengen, dankzij Mutti hebben we al genoeg immigranten opgenomen en moet er een HALT worden toegeroepen aan dergelijke initiatieven......

 • Johan Billiet

  Degoutante recuperatie om toch maar op onze gevoelens (en geweten) te spelen en daarmee hun mensensmokkel activiteiten te kunnen voortzetten...

 • Annie Broeckx

  Ze moesten beschaamd zijn,maar blijkbaar hebben sommige ngo's geen normen.

 • Erik Bertels

  Die "humanitaire" schepen zijn medeschuldig door de mensensmokkel te sponsoren en taxidienst te spelen voor de georganiseerde misdaad.

 • willem merken

  Wat is een humanitair schip?