Duits dorpje bij opbod verkocht aan anonieme bieder

AFP
Het kleine gehucht Alwine in de Duitse staat Brandenburg is vandaag bij opbod verkocht in Berlijn en ging van de hand voor 140.000 euro. Een anonieme bieder bracht via de telefoon het enige bod op het plaatsje uit en is dus de nieuwe eigenaar van het dorp midden in het bos waar momenteel vijftien mensen wonen.

Alwine is 160.000 vierkante meter groot, heeft een lusvormige hoofdstraat, negen woningen, verschillende bijhuisjes, tien schuren en garages. Het minimumbod was vastgelegd op 125.000 euro.

"Heel wat geïnteresseerde partijen, onder andere uit het buitenland, hebben bij ons informatie opgevraagd", zei Matthias Knake van veilinghuis Karhausen. De woningen zijn bescheiden ingericht. Sommige gebouwen kampen met vochtschade en van andere is de façade beschadigd.

Alwine maakt deel uit van het dorp Uebigau-Wahrenbrueck, zo'n honderd kilometer ten zuiden van Berlijn. Er zijn geen winkels in het kleine dorp en de enige buslijn in de regio stopt er niet. 

Toen het nog deel uitmaakte van Oost-Duitsland was er een brikettenfabriek gevestigd. Die ging dicht nadat de twee Duitslanden herenigd werden. Twee broers kochten het gehucht toen, waarvan een ondertussen is overleden.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Hier koop je een rijhuisje voor die prijs.

  • raf peeters

    De vorige eigenaar heeft een goede zaak gedaan want die had het gekocht voor een symbolische 1 euro ,de voorwaarde was wel dat ie daar ging restaureren ,heeft het niet gedaan en nu de zaak verkocht met dikke winst.