Duikbootuitvinder Peter Madsen had videobeelden van executies op harde schijf

"Beelden waarop vrouwen worden opgehangen en verbrand"

Peter Madsen en Kim Wall.
EPA / AP Peter Madsen en Kim Wall.
De van moord verdachte Deense duikbootingenieur Peter Madsen had videobeelden van executies op een harde schijf opgeslagen. Het zou met grote waarschijnlijkheid gaan om beelden waarop vrouwen worden opgehangen en verbrand. Dat verklaarde het Openbaar Ministerie volgens persbureau Ritzau vandaag tijdens een hoorzitting over de voorlopige hechtenis van de uitvinder.

Madsen wordt ervan beschuldigd de Zweedse journaliste Kim Wall op 10 of 11 augustus aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot te hebben gedood. Zelf had hij gezegd dat de vrouw "een zwaar luik op haar hoofd had gekregen". "Haar dood was een ongeval." "De harde schijf zou kunnen gemanipuleerd zijn door andere mensen", verklaarde hij vandaag.

De exacte doodsoorzaak van Wall is voorlopig nog niet achterhaald. De naakte romp van Wall werd op 21 augustus in een baai bij Kopenhagen gevonden. Haar hoofd en ledematen zijn nog steeds spoorloos. Uit de autopsie werden er volgens het OM vijftien messteken in het onderlichaam en in de borststreek aangetroffen. De aanklager stelt dat Madsen de stoffelijke resten in stukken sneed en in zee gooide om de doodsoorzaak en haar dood te verhullen.

Madsen blijft minstens tot 31 oktober in voorarrest.

epa15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  Er wordt nu ook onderzocht of hij iets te maken heeft met andere aangespoelde ledematen van afgelopen jaren ... kan zijn dat dit een serieuze serie moordenaar is

 • Johan De kegel

  Een gezelschapsspelletje aan boord van die duikboot was weer nie genoeg voir meneer... nee direkt de bijl erin.. mischien had hij een foto genomen vanhaar en had hij die proberen ophangen met een nageltje in de duikboot en is toen beginnen zinken.. tkan he..

 • Iggy van den Haesevelde

  Zonder ziek te zijn of te moeten overgeven Wa ne zot moest ik zoiets doen zou paar keer van mezelf draaien en overgeven

 • Michael Floren

  Onvoorstelbaar

 • Patrick bloemen

  Pijn aan zijn ogen gaat daar niet lukken om vrij te geraken denk ik